Categories: Klubbnyheter
      Date: 2017-12-23 18:36
     Title: God Jul och Gott Nytt År önskar MX-5 Racing Club

Tiden går fort och snart är 2017 ett minne blott – dags att summera året och blicka framåt.




Under året hade vi totalt elva banträffar i egen regi fördelade på Furulund, Malmby, Lunda, Gröndal, Bråvalla, Kinnekulle Ring samt Rosenholm. Nästa säsong planerar vi att återkomma till flera av dessa banor och målet är att arrangera minst lika många träffar som i år.

Förarövningarna och MX-5 Sprint Cup

På förarövningarna som vi arrangerar kommer vi även 2018 fortsätta med vårt eget MX-5 Sprint Cup-koncept. Det är ett mycket enkelt första steg för att tävla mot sig själv lika mycket som mot andra.

Vi kommer även nästa år hålla liv i den populära traditionen med ett bankalas på Kinnekulle Ring och har även lyckats boka upp en träff på Gelleråsen. Ni kan redan nu boka upp:

Vi jobbar på att spika övriga förarövningar och räknar med att ha kalendern helt klar i januari – så håll ögonen öppna på hemsidan som kommer uppdateras i början på året.

Banträffarna kommer även fortsättningsvis vara öppna event. Du behöver således inte ha tävlingslicens utan kan komma med din gatbil och vi kommer fortsätta använda oss av SMA-försäkring på alla våra arrangemang.

MX-5 Cup

2017 var det hela 29 förare som gjorde upp om pokalerna i de två klasserna: Modifierad och Standard. Vi hade denna säsong rekordhögt deltagande per tävlingshelg och Standardklassen var väldigt populär med dubbelt så många deltagare som tidigare säsonger! Och som vanligt var MX-5 Cup ett mycket uppskattat inslag i Sportvagnsmästerskapet.

Säsongen 2018 kommer MX-5 Cup deltävlingarna köras på:

Även om SSM på Ring Knutstorp i början på juli inte ingår i MX-5 Cup nästa säsong kommer MX-5 Racing Club vara på plats med klubbtält och se till att detta blir ett riktigt Miata-event.

OBS: Glöm inte att betala in medlemsavgiften (400 kr för ordinarie medlem och 200 kr för stödmedlem) på bankgiro: 223-0811 eller plusgiro: 453146-3.

Om du vill vara med i utlottningen där du kan vinna rabatt på klubbens träffar, presentkort på Autoexperten och klubbkläder, måste du betala före årsskiftet!

Slutligen: En riktigt god jul och ett gott nytt race-/banåkarår!