Categories: Klubbnyheter
      Date: 2017-05-30 00:11
     Title: Premiären av MX-5 Cup 2017 på Kinnekulle avklarad

Det var mestadels strålande sommarväder när Stockholms Sportvagnsklubb arrangerade Sportvagnsmeeting på Kinnekulle Ring. Fredagen och lördagen bjöd på sol från en klarblå himmel med högsommarvärme. På söndag vid lunchtid kom det in svarta moln och släppte lite regn mellan MX-5 Cups två race. Det han dock torka upp innan race 2 och därmed kunde all körning för MX-5 Cup genomföras på torr asfalt.

Roadsport C var största klass med 22 bilar. Som vanligt var det mestadels Mazda Miator, men det fanns en ”katt bland hermelinerna” i Rickard Niva som körde en Mazda RX-7. Alla deltagande bilar i heatet var alltså från Mazda. Niva var därmed den ende som inte deltog i MX-5 Cup och det spelade därför ingen roll att han vann båda racen totalt.

I MX-5 Cup Modifierad-klassen blev det som väntat en tvekamp mellan Philip Carlson och Erik Blixt. Först var det Carlson som var starkast. Han vann före Blixt och Oskar Jakobsson. I starten till andra racet vände man på topp sex, vilket innebar att Björn Niklasson stod i pole före Anders Träff. Deras lycka blev dock inte långvarig, för Niva och Blixt kom snart rusande förbi. Carlson hade det lite trögare att ta sig fram genom fältet. Blixt körde i mål som vinnare, men Carlson hann nästan i fatt. Det fattades bara en tiondel av en sekund… Jakobsson kom trea igen.

MX-5 Cup standardklassen har 2017 vuxit ordentligt och på Kinnekulle stod hela 10 standardbilar på startlinjen. Christoffer Waern, segraren av klassen 2016 börjarde även 2017 övertygande med en dubbelseger. Niclas Larsson, som kör fortare och fortare och snabbt knappar in försprånget på Waerns varvtider blev tvåa i båda racen. I första racet kom Thomas Pihl trea. I andra kom nykomlingen Tommy Finell på en fin tredjeplats. Det var flera nya förare som gjorde debut i klassen denna tävling.

Nästa deltävling är årets största tävling, nämligen Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp.

bildtext2: Topp 3 i Modifierad - race 1
bildtext3: Topp 3 i Standard - race 2