Categories: Klubbnyheter
      Date: 2016-12-29 03:11
     Title: Gott Nytt År önskar MX-5 Racing Club

 

Tiden går fort och det är bara dagar kvar av 2016 – dags att summera året som gått och blicka framåt inför säsongen 2017.
Under året hade vi totalt tolv banträffar i egen regi vilket är rekord för klubben! Vi körde på Furulund, Malmby utanför Strängnäs, Gelleråsen, Gröndal utanför Eskilstuna, Bråvalla i Norrköping, Kinnekulle Ring samt en nyhet i form av Rosenholm i Karlskrona.
Nästa säsong planerar vi att återkomma till flera av dessa banor och målet är att arrangera mer eller mindre lika många träffar som i år.

Förarövningarna och MX-5 Sprint Cup
På förarövningarna som vi arrangerar kommer vi även 2017 fortsätta med vårt eget MX-5 Sprint Cup-koncept som är ett mycket enkelt första steg för att tävla mot sig själv lika mycket som mot andra. Vi kommer även nästa år hålla liv i den populära traditionen med ett bankalas på Kinnekulle Ring i slutet på sommaren - ni kan redan nu boka upp 4 augusti i kalendern för denna träff. Banträffarna kommer även fortsättningsvis vara öppna event. Du behöver således inte ha tävlingslicens utan kan komma med din gatbil och vi kommer fortsätta använda oss av SMA-försäkring på alla våra arrangemang.

MX-5 Cup
2016 var det 24 förare som gjorde upp om pokalerna i de två klasserna: Modifierad och Standard. Som vanligt var MX-5 Cup ett mycket uppskattat inslag i Sportvagnsmästerskapet. Baserat på höstens aktiviteter i garagen ser det ut som att nästa säsong kommer bli ännu större med flera nya förare! Säsongen 2017 kommer MX-5 Cup deltävlingarna kör på Kinnekulle 27-28 maj, Knutstorp 7-9 juli och Falkenberg 16-17 september.
Årets vinnare av Modifieradklassen, Erik Blixt, blev dessutom inbjuden av Mazda till Europa finalen i MX-5 Cup som gick av stapeln i Barcelona i juli. Där gick det så bra för Erik att han kvalificerade sig vidare till världsfinalen på Laguna Seca i USA! På plats i Kalifornien visade han att svenska MX-5 Cup håller bra klass och slutade sexa efter mycket imponerade uppkörning genom fältet!

Under året har vi haft förmånen att sponsras av Mazda Motor Sverige med värdecheckar och pokaler, av Front Advokat (Hans Nordström) med bord, stolar och kylskåp under SSM och av Bjärefågel (Ulf Andersson) med mat och ”Pelle Blå” för dryck på Falkenberg Classic – klubben riktar ett stort tack till er alla för ert stöd!

OBS: Glöm inte att betala in medlemsavgiften (400 kr för ordinarie medlem och 200 kr för stödmedlem på bankgiro: 223-0811 eller plusgiro: 453146-3) före årsskiftet om du vill vara med i utlottningen där du kan vinna rabatt på klubbens träffar, presentkort på Autoexperten och klubbkläder! Slutligen: Ett gott nytt race-/banåkarår!