Categories: Klubbnyheter
      Date: 2016-10-08 01:21
     Title: Segrarna korade i MX-5 Cup 2016

Falkenberg Classic kördes 17-18 september och det var final både för Sportvagnsmästerskapet och den historiska racingcupen. Närmare hundra sportvagnar hade samlats för att göra upp om pokalerna. Tävlingen i Falkenberg var även den tredje och sista deltävlingen i MX-5 Cup.

Förutom spännande racing bjöd helgen även på trevligt umgänge och på lördagkvällen var det gemensam middag för MX-5 Cup deltagarna och medlemmar i MX-5 Racing Club. Stort tack till de som under helgen sponsrade med mat och dryck!

Modifieradklassen
Erik Blixt var inför finalen på Falkenberg tillbaka efter sin tur till USA. Han vann ju den Europeiska uttagningen för MX-5 tidigare i sommar och nyss körde han världsfinalen i USA. Det var tufft att möta amerikanerna på deras hemmabana, men Blixt gjorde bra i från sig och slutade sexa i världsfinalen!

Här i finalen fick Blixt oväntat hårt motstånd av Philip Carlson, som tog pole före Blixt! Inte nog med det. Carlson tog starten i första racet och vann före Blixt och Niklas Kristiansson! I andra racet vänder man på de sex första. Alexander Mullaart stod därför i pole. Han gjorde en bra start och höll ledningen några varv. Blixt gjorde också en bra start och övertog så småningom ledningen. Men han fick ännu en gång ge sig mot Carlson till sist som därmed tog sin andra seger på rad! Kristiansson kom på tredjeplats igen. I den totala Cupen vann Blixt med fyra segrar på sex race. Niklas Kristiansson kom tvåa, men han kunde i stället glädja sig åt vinsten i Front Advokater Roadsport C där ytterligare två tävlingar ingick i cupen. Philip Carlsson körde bara två av deltävlingarna, men hans dubbelseger i finalen räckte för att ge honom tredjeplatsen i cupen.

Standardklassen
I Standardklassen hade Christoffer Waern och Niclas Larsson tagit två segrar var inför finalen så det var helt jämnt inför start av första racet i Falkenberg. I finalen var det dock inget snack, Waern vann båda racen före Larsson och det blev sålunda samma placeringar även i cupen. Inge Jonsson fick kliva upp på pallen för första gången på många år då han tog två tredjeplatser i finalen. I cupen gick dock tredjeplatsen till Nils-Erik Persson.

Vi i MX-5 Racing Club tackar alla som deltog till att göra MX-5 Cup 2016 så lyckad och hoppas vi ser ett stort startfält nästa säsong (då vi redan nu kan lova att SSM på Knutstorp Ring är tillbaka som en av de 3 deltävlingarna i MX-5 Cup 2017).

bildtext2: Topp 3 i Modifieradklassen 2016
bildtext3: Topp 3 i Standardklassen 2016