Categories: Klubbnyheter
      Date: 2016-09-18 13:39
     Title: MX-5 Sprint Cup 2016 avgjordes 10 september på Gröndal

MX-5 Racing Clubs sista banträff och tillika finalen i MX-5 Sprint Cup 2016 genomfördes den 10 september på Gröndals motorbana. Träffen var fulltecknad och bjöd på strålande höstväder och behaglig värme.


Förutom körning indelad i 3 grupper under dagen avgjordes även MX-5 Sprint Cup 2016 innan lunchen.

I gatdäcksklassen var det öppet inför finalen och det blev extremt jämnt för topp-3. Janne Bergman Bengtsson och Janne Stalfelt hade sedan början av säsongen växlats om att leda klassen. De båda “Jannarna” hade under finalen fullt upp att hålla koll på varandras tider och noterade inte att Niklas Boberg smög upp bakifrån. Vinnaren när däckröken lagt sig blev med minsta marginal Niklas med 35 poäng totalt som även var snabbast i finalen. Ledaren inför finalen fick (för andra året i rad) se förstaplatsen glida ur händerna och Janne Bergman Bengtsson blev totalt tvåa. Totalt kom han upp i samma poäng som Niklas men blev besegrad när man jämförde högsta individuella resultat. Tredjeplatsen gick i år till Janne Stalfelt med 34 poäng, endast en poäng efter segraren.

Även i R-däcksklassen var utgången oviss inför finalen på Gröndal. Under hela året var det tre förare som aspirerade på pallplatserna: Mats Lundin, Robert Kloiber och Tommy Finell. Inför finalen ledde Robert före Tommy och Mats. Men Tommy hade inte gett upp och genom övertygande körning och vinst på Gröndal lyckades han gå om Robert och blev totalvinnare med 46 poäng. I finalen blev det tätt om andra platsen med 3 förare inom 4 hundradelar av en sekund! Tvåa i R-däcksklassen blev Robert med 45 poäng, medans Mats höll kvar tredjeplatsen och slutade på 40 poäng.

Totalt var det 65 deltagare i MX-5 Sprint Cupen under året och över 350 tidtagningar genomfördes under deltävlingarna under 2016.

Samtliga resultat i MX-5 Sprint cupen 2016 hittar ni här:
http://www.mx5racingclub.se/forum/viewtopic.php?f=8&t=3985

 

MX-5 Racing Club vill rikta ett stort tack till alla förare som deltagit på våra förarövningar under året. Det är tack vare er som träffarna blir så lyckade! Vi hoppas få se er även 2017 på Gröndal, Furulund, Malmby mm.

bildtext2: Pallen i gatdäcks-klassen
bildtext3: Pallen i rdäcks-klassen