Categories: Klubbnyheter
      Date: 2016-08-27 06:56
     Title: Sportvagnshelg i Karlskoga med MX-5 Cup under Kanonloppet

För tredje året i rad arrangerades en sportvagnshelg i Karlskoga under Kanonloppet och i år var denna racehelg andra deltävlingen i MX-5 Cup. Även i år körde SPVM och MX-5 Cup tillsammans med STCC samt ett stort startfält med Legendsbilar.

 

Största klassen inom SPVM var som vanligt Roadsport C. Denna tävlingshelg var samtliga bilar av märket Mazda och alla utom en var av modellen MX-5.

I Modifieradklassen hade Erik Blixt (tillbaka efter visat var skåpet skulle stå i europafinalen i MX-5 Cup) hade inga problem att ta en dubbelseger i Karlskoga. Philip Carlsson, som uppgraderat bilen med motorn som förra säsongen satt i Kent Heijels bil, stod för imponerade körning och slutade tvåa i båda racen. Dubbeltrea blev Niklas Kristiansson.

I standardklassen var det också samma trio i båda racen. Vann båda racen gjorde Niclas Larsson som haft en mycket imponerade utveckling. Två blev Christoffer Waern medans Nils-Erik Persson knep sista pallplatsen i båda racen.

Nu återstår endast finalen som körs tillsammans med RHK i Falkenberg 16-18 september. I Modiferadklassen ser det på pappret avgjort ut till fördel för Erik Blixt men vi vet att det räcker med en litet förarmisstag eller otur med teknisk problem för att försprånget ska försvinna. Och i Standardklassen är det helt jämnt i toppen mellan Niclas och Christoffer. Med andra ord kommer finalen i Falkenberg med all säkerhet erbjuda båda rolig och spännande racing!

bildtext2: Pallen i Modifieradklassen
bildtext3: Pallen i Standardklassen