Categories: Klubbnyheter
      Date: 2016-06-05 12:34
     Title: Första tävlingshelgen i MX-5 Cup avgjord på Kinnekulle Ring

MX-5 Cup körde sina två första race på Kinnekulle Ring sista helgen i maj och Roadsport C och MX-5 Cup bjöd som vanligt på underhållande och tight racing.

MX-5 Cup Modifierad
Regerande mästaren Erik Blixt var väldigt övertygande då han vann båda racen klart och putsade sitt personbästa från förra året. Niklas Kristiansson kom tvåa i båda racen medan Thomas Thorén tog tredjeplatsen i race 1. I race 2 fick Oskar Jakobsson för första gången kliva upp pallen då han tog tredjeplatsen efter övertygande körning. Blixt hade något extra att kämpa för denna helg. Mazda Sverige bjuder nämligen på en resa till Europafinalen för MX-5 Cup i Barcelona. Det blir alltså Erik Blixt som kommer att representera Sverige i Europafinalen och skulle han lyckas bra där blir det världsfinal på Laguna Seca i USA!

MX-5 Cup Standard
Även om Blixts körning var imponerande är frågan om helgen utropstecken trots allt inte var Christoffer Waern som körde hem segern i både racen i Standardklassen. Varvtiderna han presterade var imponerande och han var ytterst nära att komma under 1,02 med sin väldigt standardmässiga bil. I standardklassen var ett par nya förare på plats och rookien Niclas Larsson tog andraplatsen i båda heaten medans Nils-Erik Persson stod som trea i båda heaten.

Även utanför MX-5 Cup och Roadsport utmärkte sig MX-5 Racing Club: Torkel Kristensson hade fått ordning på sin bil i Modsport II och då kunde ingen stoppa honom. Han tog en övertygande dubbelseger.

Nästa tävling för SPVM är Svenskt Sportvagnsmeeting i början av juli. Det är årets största racingtävling. Även om denna tävlingshelg inte ingår i årets upplaga av MX-5 Cup kan ni räkna med att det kommer stå många miator på startlinjen på Ring Knutstorp.

bildtext2: Pallen i MX-5 Cup Modifierade i race 2
bildtext3: Pallen i MX-5 Cup Standard