Categories: Klubbnyheter
      Date: 2015-09-20 04:53
     Title: MX-5 Sprint Cup 2015 avgjord på Gröndal


Årets sista förarövning och tillika finalen i MX-5 Sprint Cup 2015 genomfördes den 19 september på Gröndals motorbana. Träffen var fulltecknad och tyvärr var det flera reserver som inte hade möjlighet att vara med att köra. Dagen bjöd på skiftande underlag då den började med ordentligt blöt asfalt som torkade upp och på eftermiddagen var banan i stort sett helt torr.Under dagen avgjordes även MX-5 Sprint Cup 2015 då finalen kördes på eftermiddagen under nästan helt torra förhållande.

I gatdäcksklassen var det öppet inför finalen. Janne Bergman Bengtsson som ledde inför sista deltävlingen var på semester i Spanien och kunde inte påverka utgången. Resultatet i finalen gjorde att topp 4 möblerades om totalt. Vinnaren när däckröken lagt sig blev Nille med imponerande körning under året och 44 poäng totalt (två segrar och två andraplatser). Tvåa totalt blev Robert Kloiber som haft en stadigt stigande form och tog sin andra raka delseger under finalen. Totalt kom han upp i 39 poäng. Tredjeplatsen gick i år till Björn Berggren med 38 poäng. För Janne Bergman-Bengtsson blev det med 36 poäng en neslig fjärdeplats i MX-5 Sprint Cupens gatdäcksklass.

I R-däcksklassen var vinnaren redan klar innan finalen på Gröndal. Niklas Holmlövs imponerande facit blev 5 delsegrar och 1 andraplats och totalt ohotade 52 poäng. Lika klar två i R-däcksklassen blev Tommy Finell som efter en trdejeplats i finalen slutade på 38 poäng. Tredjeplatsen med 32 poäng togs hem av Andreas Eckemark som under finalen “dopade” sig genom att låna Niklas Holmlövs turbomiata då hans bil inte var körduglig.
Samtliga resultat i MX-5 Sprint cupen 2015 hittar ni här:MX-5 Sprint Cup resultat 2015

MX-5 Racing Club vill rikta ett stort tack till alla förare som deltagit på våra förarövningar under året. Det är tack vare er som träffarna blir så lyckade! Vi hoppas få se er även 2016 på Gröndal, Furulund, Malmby mm.

bildtext2: Pallen i gatdäcksklassen
bildtext3: Pallen i R-däcksklassen