Categories: Klubbnyheter
      Date: 2015-07-08 02:45
     Title: Banträffar i juli: konbana på Bråvalla och bankalas på Kinnekulle Ring

Under andra halvan av juli arrangerar MX-5 Racing Club två banträffar som alla, nybörjare såväl som erfarna, är hjärtligt välkomna att anmäla sig till.
Det är dels en konbaneträff inklusive deltävling i MX-5 Sprint Cupen på Bråvalla utanför Norrköping den 25 juli och dels MX-5 Racing Clubs traditionsenliga bankalas på den krävande motorbanan Kinnekulle Ring strax utanför Götene den 31 juli.
Konbana på Bråvalla den 25 juli
Landningsbanan på Bråvalla flygfält som vi hyr är så lång att vi kommer ha två konbanor uppsatta samtidigt vilket innebär mycket mer körtid och mindre köande för deltagarna. Vi kommer trots detta begränsa antalet deltagare för att få bra flyt i körningen vilket innebär att det är först till kvarn som gäller för att få en plats. Under hela dagen kommer vår eminenta tidtagningsutrustning användas på den ena konbanan så du som förare har möjlighet att se hur du utvecklas. Under dagen kommer dessutom den femte deltävlingen i MX-5 Sprint Cupen avgöras.

Bankalas på Kinnekulle Ring den 31 juli
Programmet för vårt traditionsenliga bankalas är späckat med väldigt mycket asfalts-tid och erfarna förare kommer att finnas tillgängliga för instruktioner under dagen för de som så önskar. Körningen kommer ske i ca 20 minuter långa pass med en indelning i 3 grupper (lugna, mellan och snabba) beroende på er ambitionsnivå och erfarenhet. Med andra ord kan du få över 2 timmar körtid under dagen! Banan fick förra året ny asfalt så den kuperade och roliga banan är bättre än någonsin.
I snabba-gruppen kommer vi liksom tidigare år att erbjuda några övningar (t.ex. träning av stående starter och köra side-by-side) under dagen för de som så önskar.

OBSERVERA: På vår träff på Kinnekulle krävs det att öppna bilar har störtbåge.

Anmälan/betalning:
Anmälan till våra träffar sker som vanligt genom anmälan på hemsidan samt att betala in avgiften till klubbens BankGiro: 223-0811 eller PlusGiro: 45 31 46-3.

Bråvalla-träffen kostar endast 250 kr för medlemmar och 350 kr för övriga.
Bankalaset på Kinnekulle Ring kostar 650 kr för medlemmar och 950 kr för övriga.

Här hittar du anmälningsformuläret till våra träffar:
http://www.mx5racingclub.se/index.php?p ... aranmaelan

Försäkring:
Alla som deltar (förare och passagerare i bil som kör på banan) på våra träffar måste vara försäkringar via SMA. SMA-försäkring kan antingen lösas för ett helt år för 500 kr via http://www.svenskamotorsportalliansen.se eller också kan engångslicens lösas på plats för 150 kr.

För ytterligare information om banträffarna - se kalendern och forumet på vår hemsida.

Varmt välkomna till våra banträffar i juli på Bråvalla respektive Kinnekulle Ring!


MX-5 Racing Club