Categories: Klubbnyheter
      Date: 2015-07-07 13:44
     Title: Rekordstort Sportvagnsmeeting på ett rekordvarmt Ring Knutstorp!

Årets upplaga av Svenskt Sportvagnsmeeting slog alla rekord, då det var 325 bilar som var anmälda till tävlingen! Tävlingen blev också den varmaste i mannaminne med 36 grader i skuggan i depån! Det blev en ansträngande helg för både förare, bilar och funktionärer, men de flesta klarade av utmaningarna.

Störst startfält av alla heat under helgen hade Gärde Wesslau Roadsport C med maximala 36 bilar anmälda!Detta rekordstora startfält var tack vare MX-5 Cup som mönstrade hela 28 miator då den andra deltävling i vår cup gick av stapeln. Vi fick se en del nya ansikten, bland annat blott 16-årige Oskar Jakobsson. Detta visar vilken bredd som finns i klassen. De äldsta förarna är ju pensionärer...

I Modifieradklassen tog Erik Blixt pole i race 1, men det var Christer Gellerstedt som tog starten. Dessa två hade en fight om ledningen i MX-5 Cup där Blixt till slut drog det längsta strået och vann före Gellerstedt. Niklas Kristiansson rullade in på en tredjeplats efter en stark insats.

Det blev aningens större spridning i andra heatet i Modifieradklasen, men utfallet blev nästan det samma. Gellerstedt vann MX-5 Cup före Blixt och Kristiansson.

Förarna bjöd publiken på fina fighter genom hela fältet och detta gällde även i Standardklassen. I Race 1 höll topptrion ihop genom hela loppet och de gick i mål inom två sekunder med Jimmy Visshed som segrare före Christoffer Waern och Andreas Eckemark. I andra racet hade Visshed och Waern en mycket underhållande kamp som Waern till slut gick segrande ur. Visshed slutade därmed tvåa och Eckemark rullade in på sista pallplatsen.

I mästerskapet är Erik Blixt före Christer Gellerstedt och Niklas Kristiansson i Modifieradklassen. I standardklassen leder Christoffer Waern före Jimmy Visshed och Andreas Eckemark.