Categories: Klubbnyheter
      Date: 2015-06-12 15:59
     Title: Första MX-5 Cup deltävlingen avgjord på Kinnekulle Ring

Årets första deltävling i MX-5 Cup avgjordes sista dagarna i maj på Kinnekulle tillsammans med SPVMs övriga klasser.
Fredagen och lördagen präglades av mycket regn, medan söndagen var torr och blåsig. Både MX-5 Cup racen kördes på söndagen, medan kvalet kördes i ordentligt regn på lördagen.
MX-5 Cup hade hela 20 bilar på startlinjen i Gärde Wesslau Roadsport C (enbart Mazda MX-5 på startlinjen!) vilket är rekord för Kinnekulle såväl som premiärracet.

I modifieratklassen tog Niklas Kristiansson pole, men i första racet fick han släppa två bilar. Erik Blixt vann före Thomas Thorén och nämnde Kristiansson. Med den omvända startordningen för topp sex startade Anders Träff i pole bredvid Ulf Andersson. Andersson var snabbast iväg och ledde några varv. Christer Gellerstedt som vattenplanade i kvalet och åkte av i första racet och slutade först på 13:e plats. I andra racet gjorde han en fin uppkörning och slutade tvåa bakom Erik Blixt, som vann igen. Träff slutade trea. Unge Blixt har verkligen utvecklats i år och med denna dubbelseger i ryggen, där han dessutom satte nytt banrekord, lär han bli svårstoppad resten av säsongen!

I Standardklassen vann Christoffer Waern, som var tillbaka efter några års uppehåll, första racet efter en imponerade uppkörning. I andra racet blev det något av en promenadseger för Christoffer medans Jimmy Visshed och Andreas Eckemark delade broderligt på de andra pallplatserna i båda racen.

Poängsammanställningen till höger är uppdaterad efter premiärracet.

Nästa tävling för MX-5 Cup blir årets största tävling; Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp första helgen i juli.