Categories: Klubbnyheter
      Date: 2015-05-01 12:08
     Title: Trackday på Gelleråsen den 14 maj

Efter att premiärträffarna för säsongen är avklarade med konbana på Furulund i Skåne respektive Malmby i Mälardalen är det dags för MX-5 Racing Clubs första trackday för året på en fullstor motorbana. Alla, nybörjare såväl som erfarna, är hjärtligt välkomna på MX-5 Racing Clubs träff på den Gelleråsen strax utanför Karlskoga i samband med Kristihimmelsfärdshelgen den 14 maj.


Programmet är späckat med en väldigt mycket asfalts-tid och erfarna förare kommer att finnas tillgängliga för instruktioner under dagen. Körningen kommer ske i ca 20 minuter långa pass med en indelning i 3 grupper (lugna, mellan och snabba) beroende på er ambitionsnivå och erfarenhet. Med andra ord kan du få över 2 timmar körtid under dagen!
I snabba-gruppen kommer vi liksom förra året att erbjuda några övningar (t.ex. träning av starter och köra side-by-side) under dagen för de som så önskar.


Schema för dagen

Dagen startar med inskrivning mellan 08:00 och 09:00. Den obligatoriska förar- och säkerhetsgenomgången startar prick 09:00. Efter denna förargenomgång är det fri körning på banan fram till ca.16:30.


För ytterligare information om banträffen på Gelleråsen - se kalendern och forumet.