Categories: Klubbnyheter
      Date: 2014-12-21 06:06
     Title: MX-5 Racing Club önskar God Jul och Gott Nytt År

Så närmar vi oss slutet på 2014 och vi i MX-5 Racing Club vill ta tillfället i akt och önska er alla en riktigt God Jul och bra start på 2015!


2014 inleddes med en banträff på Gelleråsen – en nyhet för klubben som gav mersmak. Under året hade vi totalt nio banträffar i egen regi förlagda på platser som Malmby utanför Strängnäs, Eksjö trafikövningsplats, Gröndal utanför Eskilstuna, Kinnekulle Ring samt Furulund i Skåne. Under 2015 planerar vi att återkomma till fler av dessa banor.

MX-5 Cup
För MX-5 Cup blev 2014 återigen ett mycket uppskattat inslag i Sportvagnsmästerskapet med tre deltävlingar. Extra roligt var att det var 20 miator i snitt på årets tre tävlingshelger. Baserat på höstens aktiviteter i garagen ser det ut som att nästa säsong kommer bli ännu bättre! Under året har vi haft förmånen att sponsras av Mazda Motor Sverige med värdecheckar, av Gärde Weslau (Hans Nordström) med mat och dryck under SSM och av Ulf Andersson & Bertil Thorsson med mat på Falkenberg Classic. Dessutom deltog flera (ingen nämnd och ingen glömd) och sponsrade MX-5 Cup-tröjorna till SSM – klubben riktar ett stort tack till er alla för ert stöd! 

Förarövningarna och MX-5 Sprint Cup
På förarövningarna vi arrangerar kommer vi även 2015 fortsätta med vårt eget MX-5 Sprint Cup-koncept som är ett mycket enkelt första steg för att tävla mot sig själv lika mycket som mot andra. Träffarna kommer som tidigare att köras enligt sprintkonceptet med några deltävlingar på teknisk rundbana och några på dedikerad konbana, detta för att få variation i körningen. 

Vi kommer även nästa år hålla liv i den populära traditionen med ett bankalas på Kinnekulle Ring i månadsskiftet juli/augusti. Dessutom kopierar vi vårt vinnande koncept från i år med en banträff på våren på Gelleråsen utanför Karlskoga!

Banträffarna kommer även fortsättningsvis att vara öppna event. Du behöver således inte ha tävlingslicens utan du kan komma med din gatbil. Och liksom i år kommer vi 2015 använda oss av SMA-försäkring på alla våra arrangemang. 

OBS: Glöm inte att betala in medlemsavgiften (400 kr för ordinarie medlem och 200 kr för stödmedlem på bankgiro: 223-0811 eller plusgiro: 453146-3) före årsskiftet om ni vill vara med i utlottningen där du kan vinna en navigator och klubbkläder!

Slutligen: En riktigt god jul och ett gott nytt race-/banåkarår!

Andreas Eckemark
Ordförande
MX-5 Racing Club