OT: MX5racingcup-kakan
Posted: Mon 24 May 2010, 18:01
Som efterfrågat på Kinnekulle, kommer här receptet på Mx5-racingcup-kakan (exakt så som min flickvän bakar den).
MX5-Cup-kakan, 24 bitar - varvtid ~45 minuter
Ingredienser:
8 ägg
10 dl socker
6 tsk vaniljsocker
2,5dl Superblue racingbromsvätska
1 krm salt
2,5-3 dl kakao
6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
3 nävar absorptionsmedel av bättre kvalitet
400 g smält smör
5dl 20w50 mineralolja (inte syntetolja, det smakar bara konstgjort)
Några bitar mörk choklad om man vill.
Blanda alla ingredienser i nämnd ordning. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper (eller rund 24cm form, smöra formen först) och grädda i 175 grader cirka 30 minuter i ugn eller 20min på glödgat Racing Beat grenrör. Kontrollera med sticka (oljesticka?), kladdkakan ska vara kladdig i mitten och nivån ska vara mellan de bägge markeringarna på stickan vid uppvärmd motor. Kakan kommer vara väldigt kladdig och lös. Låt den svalna, ställ sedan in den i kylskåpet ett par timmar eller en dag. Då kommer den vara perfekt i konsistensen och väghållningen klart förbättrad.
Hoppas det smakar!
/T.
MX5-Cup-kakan, 24 bitar - varvtid ~45 minuter
Ingredienser:
8 ägg
10 dl socker
6 tsk vaniljsocker
2,5dl Superblue racingbromsvätska
1 krm salt
2,5-3 dl kakao
6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
3 nävar absorptionsmedel av bättre kvalitet
400 g smält smör
5dl 20w50 mineralolja (inte syntetolja, det smakar bara konstgjort)
Några bitar mörk choklad om man vill.
Blanda alla ingredienser i nämnd ordning. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper (eller rund 24cm form, smöra formen först) och grädda i 175 grader cirka 30 minuter i ugn eller 20min på glödgat Racing Beat grenrör. Kontrollera med sticka (oljesticka?), kladdkakan ska vara kladdig i mitten och nivån ska vara mellan de bägge markeringarna på stickan vid uppvärmd motor. Kakan kommer vara väldigt kladdig och lös. Låt den svalna, ställ sedan in den i kylskåpet ett par timmar eller en dag. Då kommer den vara perfekt i konsistensen och väghållningen klart förbättrad.
Hoppas det smakar!
/T.